tisdag 3 januari 2012

Dockkläder

Mitt yngsta barnbarn fick en Skrållan docka i julklapp. Nu önskar hon (eller hennes mamma faktiskt) lite kläder till dockan. Men oj va dyrt det är att köpa dockkläder. Ett par byxor är ju lika dyra som ett par barnbyxor. Jag beslutade mig för att sticka lite kläder. Hittade  mönster på Järbo garns hemsida, och restgarn hade jag hemma.


Bottenfärg är vit, troligtvis Fuga garn, ränderna är i mörklila och ljuslila, Freja garn.När jag letade efter dockkläder på nätet hittade jag även mönster från Svarta Fåret. Det var tre olika set i ett mönster. Jag kunde inte hålla mig så efter jobbet idag åkte jag till garnaffären , som säljer just Svarta Fårets garner, och köpte mönstret och garn till kläderna. Så nu har jag att sticka. Jag ska sticka färdigt restgarns docktröjan först, men är ju samtidigt sugen på att börja med det nya också.
Vädret ute är som gjort för att sitta inne och sticka eller virka nu i eftermiddag. Här regnar och blåsten ökar hela tiden. Det skulle väl bli storm här på västkusten idag igen. Klass 2 varning är det visst. Får hoppas att strömmen håller sig kvar.

4 kommentarer:

Sara sa...

Tack för tipset om mönster! Skrållan är 45 cm, enligt vad som står i mina mönster. Undrar hur man vet vilka garn som passar till mönstret om man har ett gammalt mönster!?!
Ska nog ta ett nytt mönster nästa gång, det jag stickar nu blir säkert för litet...
Ser ut att bli jättefina kläder!

Pysselfarmor sa...

Visst blir man förvånad över att dockkläder är såååå dyra! Bra då att man kan sy och sticka själv. Du ska se att när du stickat ett plagg, två plagg, tre plagg så blir det ännu flera för det är så skojigt!

http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/

skapa och inreda sa...

Jag undrar vad mina mönster till skrållan har tagit vägen. Båda mina döttrar hade varsin docka. Kommer ihåg att jag gillade att sticka dockkläder.
Tror säkert att kläderna kommer att bli fina.

gammelfarmor sa...

Jag har hittat underbara mönster, men de är skrivna på norska.