söndag 14 augusti 2011

Älgen är klar!

Nu har jag virkat klart älgen. Jag sydde klart huvudet allteftersom jag virkat klart de delarna, så jag hade bara att sy på huvudet på kroppen. Denna älg ska ju vara med i vårt tema, på förskolan, denna termin och då ska han ha glasögon också. Vi har mjuk tjock ståltråd på jobbet som jag ska prova att göra glasögon av. Jag försökte med piprensare men blev inte nöjd. Ska prova med "elefanttråden" i morgon på jobbet.
Kanten på magen är stolpar som är virkade efteråt. Det var hårt och bökigt och kändes i fingrarna.
Runt halsen, längst upp på kroppen har jag virkat med rött. Det sista varvet förstod jag inte mönstret, men tackvare amigurumi ifokus fick jag en översättning och förklaring, så jag klararde av det också.
Tack för hjälpen.

7 kommentarer:

Fru Bäver sa...

Den blev jättefin och kommer helt klart bli uppskattad av alla barnen!

Humlan sa...

Tack!

Christel Wijk sa...

Älgen blev superfin. Han ser så glad och snäll ut. /Christel

virka liten kaka sa...

Åh va roligt att du vann tävlingen hos Fru Albertssons :)Grattis!

Fru Albertsson sa...

Hej svejs
Du har vunnit garn inne hos mig! Grattis!!!
Jag hittar inte din mailadress, så jag skriver här. Skicka över din hemadress (föresten så kanske vi bor jättenära varandra... jag bor i Bua)till min mail, så kommer garnet i veckan.
kram
Susanne

susanne-albertsson@hotmail.com

virka liten kaka sa...

Hejhej!

Aha ha garnaffären öppnat igen. Köpte där i början men tyckte dom inte hade så brett sortiment så jag började beställa på internet. Nu har jag beställt av nästan alla Tildas färger så jag vet hur dom ser ut men i början fick jag hem garn som inte alla va vad jag trodde. De är väl nackdelen att beställa garn över internet.
Men nu när jag vet hur färgerna ser ut är de bra för garnet är billigare på internet.

Ha de bra !

virka liten kaka sa...

Ja den är söt, morotskakan. I morgon kväll blir den en liknande variat fast med hallon. Forställer med mitt rosa tema =)