fredag 2 januari 2015

Koftan är på gång igen

Efter att stickat några vantar har jag åter satt stickan i koftan igen. Typiskt att det är just rundsticka 2,5 jag behöver till allt.
Jag har teststickat en tumvante, Elsa mitttens, åt Jennypenny på Ravelry. Beskrivningen är gratis just nu.
Sedan har jag stickat ett par fingervantar. Jag fryser om fingrarna när jag kör bil och ville ha ett par fingervantar som är varmare än köpevantar. Beskrivningen kommer från boken "Sticka mössor vantar sockor", av Ann-Mari Nilsson. Vanten heter Smula.
 
 
Nu sitter alltså stickan i koftan igen och jag har stickat förbi ärm delningen och räknat ut var jag ska minska och öka. När jag provar koftan verkan den sitta bra. Spännande det där med att öka för bysten, det har jag inte varit med om förut. Nu är det bara att sticka på. Ser att många har så gott som stickat färdigt.
 
 
 
När jag fyllde år en vecka före jul, fick jag en handarbetsväska av mina döttrar. Det låg även 6 garnnystan i den. Denna väska är perfekt att ha alla grejer i. Nu behöver jag inte springa och leta var måttbandet är eller saxen och andra små saker som ligger i olika påsar. Nu har jag allt på ett ställe.
Väskan är köpt på www.garnci.se. Hon säljer även hiya-hiya stickor, som jag tycker är jättebra.

Inga kommentarer: