onsdag 18 juli 2012

Jag läser, stickar och virkar på semestern.

Jag har inte lagt ut något som jag har stickat eller virkat på länge. Men jag håller på med handarbete hela tiden. Jag har bla. virkat en kossan Jossan, efter Petras mönster

Mönster hittar ni här: www.crochetra.se
Vi har fått Panduro här i Varberg, och jag var där och tittade. Jag visste att det var något jag skulle köpa, men vad kom jag inte ihåg när jag var där. Sedan kom jag på att det var textillim. Jag ska limma på lite svarta fläckar på kon.
Jag har även varit på Rusta och hittade garn, Novita Rose mohair. Jag köpte ett nystan grått för att virka en mus. Den blev rätt söt, om jag får säga det själv.


Jag läser en hel del också. På bokbussen och biblioteket här i stan kan man reservera böcker utan kostnad. Detta gör att jag lånar böcker istället för att köpa. Igår lånade jag Anna Jansson nya bok: "När skönheten kom till Bro". Hittills är den mycket bra . En annan bok jag kan rekomendera är Sofia Sarenbrant´s debutroman "Vecka 36", fast man ska inte vara gravid när man läser den. Jag gillar deckare mest.
Fast på bokbussen igår hittade jag en bok med dockkläder. "Sy till dockan", av Anne Grethe Gaaserud. Kläderna är anpassade till "Baby Born"-dockan och mitt barnbarn har en Skrållan-docka. Jag har sytt ett par byxor och en omlottröja, och får prova till helgen om de passar, innan jag syr något mera.

1 kommentar:

Anna-Erika sa...

Kossan ser lite ledsen ut! ;)

//A-E