söndag 28 april 2013

Någonstans, kommer inte ihåg om det var någon blogg eller virkcafe på facebook, såg jag att "Unga Reumatiker" behöver få maskotar uppvirkade. Det är en sköldpadda i grönt och rosa. Den fylls med grötris så det blir som en värmedyna. Jag gick in på deras sida där det fanns en mailadress. Jag fick svar att jag skulle maila in min adress så skulle de skicka mönster och material. Sedan har jag inte hört något.
Jag har ändå virkat upp en sköldpadda, dock inte i "rätt" garn, utan det är olika restgarner i bomull. Den blev 23 cm lång. Jag testade att värma den i micron 1 minut, fast det blev lite för varmt. Det är ju bara ca 150 gram ris i kropp och huvud. Själv har jag en vetevärmare och den värmer jag i 3 minuter på full effekt i micron.
Nu väntar jag bara på att få höra från förbundet så jag virkar som dom vill ha det.
här kan man läsa mer https://ungareumatiker.reumatikerforbundet.org/aktuellt/nyheter/virka-unga-reumatikers-maskot/

Jag har använt restgarn. Det gröna är Viktoria från M&K, det rosa är dubbelt Tilda. Och det grå som jag använde för att virka ihop delarna är Järbos Soft Cotton. Virknål 3,5. Denna gick mycket fort att virka.

söndag 14 april 2013

Nallen Nilla

Får jag presentera Nilla Nalle. Hon är virkad efter ett mönster som finns att köpa hos Brittas ami.
http://brittasami.blogspot.se/

Jag har virkat henne i garnet Helen, köpt på Rusta. Hon blev 36 cm lång.

Härligt att kunna fotografera utomhus utan att det blir snö på korten. Men fy vad gräsmattan är gulgrå. Känns som att det aldrig blir vår. Fast på vår altan (som är inglasad) var det 24 grader i eftermiddag, så det var där jag satt och sydde ihop denna nalle.