fredag 30 december 2011

Mössa av vinstgarn.

Jag vann ett härligt garn av Rebecka på "Beckapysslar" i september. Garnet är ett nystan "Maja" från Svarta Fåret. Ett mjukt och tjockt garn i akryl. (Fast det ska tvättas i 40 grader ulltvätt). Jag såg framför mig en mössa direkt jag höll i garnet, men kom inte igång med den. Till slut började jag sticka lite, repa upp sticka igen, tillslut kom jag på hur jag skulle göra den och resultatet blev det denna mössa. Den är stickat på stickor 8,0 och det gick snabbt att sticka (när jag bara bestämt mig).

måndag 26 december 2011

Efter julrushen

Nu har lugnet lägrat sig efter all matlagning och tomtebesök och mat igen osv.
Idag annandag jul blev det rester till lunch och jag virkar nästan hela dagen, även nu när jag sitter och kollar olika bloggar och facebook. Ibland tar det ju lite tid för datorn att hämta hem, då är det bra med ett virke i handen.
Före jul stickade jag barbiekläder. Det är ingen som fått dem än, ska sticka lite till. Men jag blev så sugen på att virka amigurumi igen, så när jag hittade Petras "slarvdocka", kunde jag inte låta bli.
Jag har virkat huvud, kropp och en arm färdig.Andra armen är halv, och sedan ska jag ge mig på benen. Då måste jag titta på ett par bilder hon lagt ut som förklaring till foten.
Mönstret hittar ni här om ni är sugna på att virka: www.crochetra.se





Jag vill visa de senaste Barbiekläder och gjort också. Guldklänningen är stickat i ett garn med metalltråd och stickor 2,0. De svarta byxorna är av garnet Conny 8/4, och den turkosa klänningen i Baby.

Till sist måste jag visa de fina teglasen jag fick av min dotter. De är av glas, men är lätta som plast. De blir inte varma att hålla eftersom de är dubbla. I detta glas finns det rött Pepparkakste. Mycket gott.

måndag 12 december 2011

Stickar Barbiekläder

Har  stickat lite Barbiekläder som omväxling till allt virkat. Jag hittade en sida som heter "Sticka till Barbie".  http://www.stickatillbarbie.se/
Där finns jättemånga mönster till både Barbie, Ken och Bratz.

Jag har använt Tilda till den cerisa klänningen och stickor 2,5. Den blev lite stor så jag måste nog köpa tunnare garn eller prova att sticka med 2,0 istället.








Just nu stickar jag en tunika i en metalltråd. Jag började med stickor 2,0 uppe vid hals och axelband, sedan skulle man gå över till stickor 6,0 och sticka vidare. Det ska vara en svart tubklänning under. Hoppas denna blir bra.

tisdag 6 december 2011

Prinsesstårta

Jag har nu virkat klart prinsesstårtorna. Det blev en rosa och en grön. De är virkade efter samma mönster, med samma garn (Tilda), samma virknål (2,0) men ändå har de blivit olika stora. Jag måste ha glömt ett varv på den gröna eftersom den har blivit minde. Det kan ju också vara tvärtom förstås. Jag har inte sytt fast bladen på den gröna tårtan än, eftersom jag inte är riktigt nöjd med färgen. Jag var inne i garnaffären idag, men hon hade bara ett grönt nystan Tilda, och det var samma färg som jag har virkat med.

Mönstret på tårtorna har jag hittat här: http://borghoffskan.blogspot.com/2010/05/prinsesstartemonster




                                          Dessa ska bli julklappar att ha till dockornas kalas.